• marts 26, 2013

Stikord

Stikord

681 1024 admin

Projektet Musik, kunst og bevidsthed handler om mange ting og jeg har slet ikke overblik over det endnu. Men med afsæt i nogle stikord vil jeg prøve at indfange noget af idéen.

”underholdning”

X faktor er lige afsluttet for denne gang og den sympatiske vinder kan nu forsøge at komme videre i virkeligheden. Jeg håber han har fået nogle nye oplevelser at sig selv og mod på at bruge disse sider noget mere, ikke mindst udenfor scenen. Så vil konceptet have en eller anden form for relevans, for resten er ligegyldigt: Musikken som underholdning og Blackman der doserer om kunsten og livet. Han har fat i noget – lige indtil det smutter ham af hænde og mandens ego feeder for åben skærm. Har han mon nogensinde overvejet om det i virkeligheden er ham der er eleven, som den danske befolkning på syvende år forsøger at undervise i musik?

Musik er så meget andet end meninger og underholdning. Kunst giver os en mulighed for at komme op over skydækket. At se livet derfra, både problemer og muligheder, gør et uudsletteligt indtryk (og fredagsunderholdning bliver måske aldrig helt det samme). Men så længe man er mere optaget af produktet Musik end af processen Musik er der ingen risiko for at opleve noget afgørende nyt.

”terapi”

Fremtidens terapeut er musiker. Fremtidens musiker er terapeut. Og det opløser sig selv for musikken skal ikke holdes indenfor kategorien terapi, under skydækket. Kunstnerisk arbejde går videre og mindre kan ikke gøre det. Jeg må kalde det noget andet.

Hvem har brug for terapi? Det har den der ikke kan fungere tilfredsstillende i det her samfund. Men udsyn og udvikling, det har samfundet brug for, os alle sammen, i alle aldre og livssituationer. Det har mennesker brug for. Menneskeheden.