Kunstnerisk arbejde

Undersøgelser og opdagelser

Vejen til Grønland er en samling tonedigte skrevet i efteråret 2020. “Grønland” er også min barndoms land. Geografisk ligger det i morænelandskabet omkring Jelshøj syd for Århus. Titlen refererer til en drøm:

Klart rindende vand, som smeltevand. Fine lange blade, der har ligget indefrosset i isen – længe. Jeg tager dem op. Sollys glimter i overfladen, og nu det slørede spejlbillede af en person. Zoomer ud… Det er en kvinde, der laver optagelserne. Filmen er en dokumentar om naturen på Grønland og samtidigt om hende selv og to mænd.

Måske kan det kaldes sindstilstande beskrevet ved et klaver. Det er musik i sin egen ret, men også essenser, afsæt til ny musik. Og det handler om relationer: Konfrontationer og møder, nærhed og afstand. Om bevægelser mellem periferi og kerne, om implodering og ekspansion. Og om transitions, overgangen fra noget gammelt til noget endnu ufødt.

I 2021 har jeg dels arbejdet med at udvikle mit klavers klangmuligheder, dels med et projekt, der sætter musikken i dialog med Poul Anker Bechs fantastiske maleri “Det Tabte Land”. Se det på Randers Kunstmuseum.