Komposition

Vejen til Grønland

“Grønland” er min barndoms land. Geografisk ligger det i morænelandskabet omkring Jelshøj syd for Århus.

Efter “Grønland” ligger 7 komprimerede kompositioner – vejen til Grønland. De er skrevet i efteråret 2020, men også essenser, afsæt til ny musik, der skal udfoldes i kollektiv improvisation. Det handler om relationer: Konfrontationer og møder, nærhed og afstand. Om bevægelser mellem periferi og kerne, om implodering og ekspansion. Og om transitions, overgange mellem forskellige tilstande. Titlen refererer til en drøm:

Klart rindende vand, som smeltevand. Fine lange blade, der har ligget indefrosset i isen – længe. Jeg tager dem op. Sollys glimter i overfladen, og nu det slørede spejlbillede af en person. Zoomer ud… Det er en kvinde, der laver optagelserne. Filmen er en dokumentar om Grønland og samtidigt om hende selv og to mænd.

Musikken rimer på billedkunstner Poul Anker Bech´s værk “Det tabte Land” – har jeg senere opdaget. Foreløbigt hænger malerierne usete på Randers Kunstmuseum. Jeg afventer forår og genåbning. Og håber på at kunne præsentere Vejen til Grønland i sin helhed i forbindelse med min mastereksamen fra Syddansk Musikkonservatorium sommer 2022.