• juni 3, 2018

Føler jeg mig fri?

Føler jeg mig fri?

682 1024 admin

Hvad er frihed, hvis ikke en følelse.

Da jeg var 20 ville jeg være pilot og flyve højt oppe alene i mit lille fly. Jeg ville se jorden der oppe fra, så kunne de andre slæbe sig rundt nede i støvet hvis de ville det. Jeg så ingen grund til at opgive min frihed og påtage mig det konkrete fysiske arbejde og bøvl. Jeg havde ikke lyst til at gentage det liv de voksne omkring mig levede. Hvordan kunne man finde glæde og mening i det? Og mange såkaldt voksne havde (og har) svært ved at finde perspektivet, men samtidigt forhindrede min holdning mig i selv at lande i et modent liv.

Jeg kom dog ind i opgaven. Nok især takket være mine børn og min mand. Den startede med at jeg overhovedet ville have børn, det var ikke en selvfølgelighed for mig, jeg nåede at blive 30. Og så måtte jeg udvikle mig sammen med dem, ingen steder var jeg så konfronteret med egne svagheder som i mødet med dem. Min søn er nu 16 og min datter fylder 18 i næste uge. Noget rundes af, vi kom så langt vi kunne, det var ganske ufuldstændigt, langtfra perfekt, men det var! Og manden er der stadigvæk, lige ved siden af mig. Han har godt nok fået gråt skæg og smilerynker om øjnene. Jeg kikker også undrende på min egen krop i spejlet. I takt med at de to unge folder sig ud i de skønneste farver trækker vi energien ned i rødderne og blomstrer af. Jeg ser det med en sælsom glæde og accept og mærker at først nu er jeg landet og fri.